Kim Stanley Robinson – LUNATECII

Apoi se întinseră pe paturile lor din rocă, iar Jakob le spuse poveşti despre casa lui, despre şantierele navale din Pacific, despre stânci, vânt şi valuri, şi despre felul în care lumina soarelui se întindea peste toate.

CPSF Nr. 23 / septembrie 2014

Stephen King – DEMONUL DIN MAȘINĂ

(…) Jackson îi întinse ziarul de seară și îi arătă un articol în josul celei de-a doua pagini. Știrea informa că la spălătoria Blue Ribbon o conductă de abur cedase și arsese trei femei care încărcau mașina de călcat. Accidentul avusese loc la trei și patruzeci și cinci de minute și fusese atribuit presiunii prea […]

David Brin – OCHII ACEIA

(…) În seara asta ne începem munca în Anglia, lângă Avebury, împletind şuviţe de grâu galben în inele ordonate, netezite. E o muncă plăcută să arunci cu lasouri de lumină pe deasupra mării de grâne. Vor ieşi nişte cercuri grozave. Oamenii le vor vedea fotografiate în ziarele de dimineaţă şi vor începe să-şi pună întrebări. (…)

CPSF Nr. 22 / august 2014

Frank Herbert – OPERAȚIUNEA CARUL CU FÂN

Operatiunea Carul cu fan – Frank-HerbertE greu să dai de urma unei bande de fanatici. Și mai greu ar fi, evident, să descoperi linia genetică a oamenilor dedicaţi. Dar problema pe care o avea Orne le depășea pe amândouă!

G.R.R. Martin – O NOAPTE LA HANUL TĂULUI

(…) acum vrăjile i se scurgeau din minte ca apa printre degete și până și acelea pe care le mai stăpânea îi ieșeau mai slabe de câte ori era chemat să le facă. Și mai erau și săbiile-umbre. Unii pretindeau că erau metamorfi cu feţe maleabile precum ceara de lumânare.   Molloqos Melancolia înainta prin […]

CPSF Nr. 20 - 21 / iulie 2014